Lidmaatschap en lid worden - Transparante Democratie

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lidmaatschap en lid worden

Iedere kiesgerechtigde Nederlander van 18 jaar of oude die de democratische beginselen volledig respecteert is van harte welkom als lid van Transparante Democratie (TD). Het lidmaatschap geeft stemrecht bij alle referenda en democratische processen binnen TD.

Tevens heeft ieder lid het recht om zich voor elke functie vanuit en binnen TD kandidaat te stellen. Binnen TD gaat die kandidatuur over lidmaatschap van commissies of bestuur/besturen; buiten de TD-organsiatie kan met het oog op de 2e kamer verkiezingen in maart 2017 worden geopteerd voor een kandidatuur als 2e-kamerlid of als minister/staatssecretaris (natuurlijk mits TD regeringspartij wordt).

Democratie is een zaak van alle (+/- 12 miljoen) kiesgerechtigde Nederlanders. Eigenlijk zou iedere kiesgerechtigde Nederlander automatisch en gratis lid moeten kunnen worden van Transparante Democratie (TD). Helaas is dat 'gratis' nog niet haalbaar omdat een politieke partij kosten moet maken, en nieuwe partijen door de Nederlandse kieswet worden benadeeld. Daarom zijn we gedwongen om voor het lidmaatschap t/m 1-1-2018 een bijdrage van 15 Euro per nieuw lid te vragen. Bij TD is iedereen gelijk en heeft ieder lid dezelfde rechten; een hogere vrijwillige bijdrage wordt in dankbaarheid aanvaard, maar het geeft geen extra rechten.

Opgave van het lidmaatschap kan door een e-mail te sturen aan nieuwlid@transparante-democratie.nl. Binnen 2 weken krijgt u een email met de noodzakelijke informatie om uw TD-lidmaatschap te bekrachtigen door de contributie te voldoen. En uiteraard heeft TD maatregelen genomen om uw privacy te waarborgen (websitepagina organisatie/privacy).

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu