Stemrecht TD-leden - Transparante Democratie

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Stemrecht TD-leden

Stemrecht

Doel van Transparante Democratie (TD) is om burgers directe invloed te geven op wet- en regelgeving. TD is een unieke politieke partij die openlijk opkomt voor de burgers en hen op democratische wijze een directe stem wil geven in volksvertegenwoordigingen en publieke besturen. Nog geen 10 jaar geleden was het TD-concept onmogelijk omdat het algemene gebruik van communicatie en informatie technologie nog niet zo ver was. Maar dat is veranderd.

Afgelopen decennia is de politiek niet meegegaan met de tijd en de mogelijkheden die de technische en maatschappelijke vooruitgang heeft te bieden. Bewust of onbewust misbruikt de huidige politiek moderne communicatie slechts om meningen, halve waarheden en feitelijke onwaarheden aan de burgers op te dringen. Het is gewoon hondsbrutaal zoals vele politici meningen van burgers en ongegronde feiten als absolute waarheden durven te verkopen.

TD heeft geen last van “oud zeer” of "niet hier uitgevonden"; ook niet in de toekomst. Veel goede politieke voorstellen halen om dubieuze redenen de eindstreep niet. En als een voortstel het wel haalt, dan is zo'n voorstel aan de eindstreep onherkenbaar omdat de invloed van links, rechts en middenmoot zichtbaar in die wet-/regelgeving moet zijn zodat iedere betrokkene politicus en politieke partij zich met het succes kan profileren. TD is niet links, niet rechts en geen middenpartij. De inhoudelijk/politieke standpunten van TD worden via partij-referenda op basis van meerderheid van stemmen bepaald. Het TD-bestuur en de TD-organisatie staan ten dienste van de democratie en bemoeien zich uitsluitend met de facilitering van het democratische proces.

TD streeft naar een rechtvaardige doelmatige samenleving voor iedereen. Helaas leent, met het oog op die doelmatigheid, niet ieder onderwerp zich even goed voor stemming. Het ongelimiteerd over ieder onderwerp referenda organiseren werkt averechts. En ook kan er niet meteen in een volgend referendum over eenzelfde onderwerp worden gestemd indien een uitslag niet zou bevallen. Er zijn dus grenzen aan wat er in stemming kan worden gebracht. In de loop der tijd zal binnen TD door TD-leden en TD-bestuur die grenzen moeten worden bepaald.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu